1. mei, 2018

Op naar de midfond

Een geslaagd weekend! Genoten van alle feestelijkheden rond om koningsdag en van een extra dag weekend. Het weer was ons goed gezind, óók op zaterdag gelukkig.. Dus, al met al een weekend die als bijzonder leuk de herinnering in gaat.

 

Morgenavond is er een extra vergadering van onze CC, helaas is het niet gelukt om als volwassen mensen aan tafel te gaan en de onenigheden uit te spreken. Ligt het dan zover uit elkaar? Nee, volgens mij niet. Volgens mij willen we allemaal het zelfde en dat is plezier beleven aan onze sport. We zijn al met zo weinig! Maar goed, soms gebeuren dit soort zaken en dan moet je het beste er van maken. Gelukkig weet iedereen voor zichzelf wat het beste is en kunnen we onze eigen keuzes maken.

De website van onze club wordt goed bezocht, we krijgen veel leuke reactie! Het is net dat beetje extra’s wat het allemaal leuker maakt. Jammer dat er maar een paar verenigingen zijn die een eigen site hebben, en vooral ook bijhouden.

 

Met de duiven gaat het goed, meestal zeg ik prima maar dat gevoel heb ik nu even niet. Het ging mooi zaterdag, daar hoor je mij niet over. Maar de algemene indruk van de vliegduiven is iets minder dan voorgaande weken. Als voorbeeld.. alle duiven gaan op zondag en dinsdag in bad, de weduwduivinnen hebben de hele zondag de gelegenheid gehad maar niet één heeft gebruik gemaakt van het bad. Voorgaande weken zaten ze al in bad voordat er water in zat.

De trainingen zijn wel al weer goed, de doffers hebben gisteren alweer een uur gevlogen en gespeelt. De duivinnen iets korter omdat die de training moesten doen in een flinke regenbui. Ik verander niets en ga rustig door, zolang er goed gegeten en getraind wordt maak ik me nog geen zorgen.

 

Dan de vlucht.. Super snel! Snelheden van ruim 1750 meter per minuut, duiven die erg hoog zaten en vaak al van de verkeerde kant kwamen. Ook op een vlucht als deze moet je de duiven kunnen ‘pakken’, dat is gelukkig voor iedereen het zelfde. Onze eerste kwam als een speer uit de juiste richting, gelijk op de antenne. Prachtig! Eindelijk een doffer op kop. De 14-399 is een echte kopvlieger, ieder jaar een paar keer bij de eerste 5. Is ook weer een zoon van onze stamdoffer (11-523 Gebr. Boven) en heeft al een 1e op z’n naam staan. Het verdere verloop van deze vlucht was redelijk, af toe even wachten en dan vlogen er weer 2,3 of 4. Een snelle vlucht en volle bak voeren gaan niet samen zullen we maar zeggen. Alles is weer veilig terug en met 13 van de 28 in de prijzen klagen we niet!

We gaan ons best weer doen deze week, hopen dat we ze weer gemotiveerd en vol energie aan de start krijgen zaterdag as.