24. apr, 2018

Laatste week van april

Tekening door Marit gemaakt. Op school heeft ze de roofvogelfrustratie verwerkt in een opdracht.. Duidelijk toch!

 

 

En het is alweer dinsdag! Druk, druk, druk.. Pfff drukte komt nooit alleen. Is het op het werk deze week extra druk doordat er een collega met vakantie is, dan is het thuis ook druk met allerlei zaakjes. Komt bij dat het hele CC verhaal de nodige energie kost, al met al is het net even te druk deze week. Maar goed, het is een korte werkweek, vrijdag zingen we LEVE de KONING!

In de hokken gaat het goed, de verzorging loopt op rolletjes. Alles op tijd en strak gepland. Bij de kwekers liggen nog een aantal jongen die gespeend kunnen worden, deze jongen verhuizen naar Scheemda. Ik hoop dat ze daar goed hun best gaan doen. Deze week nog 4 jongen geringd, 2x uit onze stamdoffer 16-523 (gebr. Boven) en 2x uit kleinzoon Johnny boy (G. Munnik). De kwekers zullen het komende weekend gescheiden worden, dan hebben we daar rust en kunnen de dames en heren genieten van de zomer.

De jonge duiven doen het ook goed! Ze vallen massaal in de rui en zijn springlevend. Van de havik aanval zijn er uiteindelijk 4 stuks niet meer terug gekomen, bijzonder jammer. Ieder jaar hebben we weer het probleem dat er een deel van de jongen zeer gehecht is aan het hok, ze weigeren deze te verlaten als de klep open gaat. Erg frustrerend als er 35 jonkies buiten zitten en er dan nog 15 lekker veilig in het stro liggen. Mijn oplossing is om alles op een gegeven moment in de mand te doen en dan op 50 meter achter het hok los te laten. Elk jaar blijven er dan 1 of 2 achter maar het probleem is dan wel opgelost. Als iemand een betere oplossing heeft dan hoor ik het heel graag ;-)

 

De vliegduiven trainden gisteren al weer meer dan een uur, ik heb de duivinnen naar beneden gefloten. Dat komt vast van het volle bak voeren, ze blijven lekker rond aanvoelen en lijken geen kracht te hebben verspeeld met de vlucht. Dat maakt het verzorgen wel een stuk makkelijker. De doffers blijven nog wel een stuk achter op zaterdag, ze zijn net te laat. Ondanks dat ze goed trainen is er nog geen vorm, helemaal nog niet zelfs. Als het weer wat beter is dan gaan ze er ’s morgen ook uit, 2x trainen is goed voor de mannen. Misschien dat het ook wel met motivatie te maken heeft, tot nu toe hebben we niets extra’s gedaan, zelfs de schaal hebben ze al een paar weken niet gezien.. Ik heb er alle vertrouwen in hoor, gaat vast goed komen.

 

We gaan rustig door en werken relaxed naar vrijdagavond toe!