20. apr, 2018

Zonnige zaterdag

Het beloofd een zonnige dag te worden morgen! nadeel daarbij is de oosten wind die voorspeld wordt. Denk dat we niet in 10 minuten klaar zijn met klokken, kunnen we in ieder geval in de zon staan te wachten 😎, dat is dan wel weer lekker.

Het was, op één aanval van de havik na, een rustig weekje. De duiven hebben net als wij genoten van het mooie weer. Vooral de doffers zie je er van genieten, het doet ze ook goed.. volgens mij hebben ze beter getraind dan de afgelopen weken. Als we dit morgen terug zien in de uitslag dan klopt het dus, doffers zijn mooi weer vliegers! Ik ben benieuwd.

 

Er gaan vanavond 30 stuks de mand in voor de 3e vlucht. De reis gaat naar Gennep, wat ongeveer 178 km retour Heiligerlee is. Ook vanavond gaan we niets extra's doen om te motiveren, lijkt ons nog niet nodig. Wat wel opvalt is dat de duiven veel drang naar elkaar hebben, hangen veel aan het gaas en lopen onrustig voor de deur langs. Hopen dat het voldoende is om ze snel naar huis te krijgen. We hebben weer flink gevoerd, de hele week volle bak. In het begin van de week licht gevoerd en de laatste 4 voerbeurten Matador standaard vliegvoer. Ik kan niet zeggen dat ze veel gegeten hebben maar ik ga er van uit dat ze voldoende hebben gehad.

Op naar morgen, genieten van het mooie weer en de aankomsten van onze duiven! En genieten moeten we, ze doen immers hun uiterste best om zo snel mogelijk weer thuis te komen.