13. apr, 2018

De week al weer om

Eerst het goede nieuws.. Woensdagavond is de 16-078 weer thuis gekomen! Hij viel gelijk op tussen de doffers die net hun training hadden gehad. Scherp als een broodmes en zo grauw als de gordijnen van de buren (🙂) zat hij bij de voerbak te wachten op een paar pinda’s. Nu nog één te gaan van Deventer, een tweejarige doffer.

Marit heeft de jonkies de hele week gedaan, dat is het voordeel als je met z’n tweeën bent. Marit had de hele week vroeg vrij in verband met extra proefwerken op school.. Dus mooi extra tijd voor het jonge spul. Het uitwennen gaat prima en het binnen halen gaat super. Tegen etenstijd worden ze binnen gehaald en binnen enkele minuten zit het hele peloton aan de voerbak. Elke avond laat of vroeg in de ochtend komt er nog een laatkomer die even de weg kwijt was, vanmorgen zag ik ook een jong vliegen boven de hokken. Die zal er vanmiddag ook wel weer zitten. We tellen nu precies 60 stuks in de ren. We tellen trouwens niet meer, het wisselt toch elke dag 🤪.

 

Vanavond inkorven voor vlucht nummer 2, we gaan naar Duiven wat ongeveer 150 km retour Heiligerlee is. We gaan 30 stuks inzetten voor de punten, wat precies weten we nog niet maar er blijven er 6 thuis vanavond. Het beloofd goed weer te worden morgen met de wind op de staart (variabel volgens het KNMI). Voor wat betreft de verzorging deze week ging het prima. Volle bak gevoerd met vooral licht voer, alleen de laatste 3 beurten is vliegvoer met een beetje P40 gevoerd. De trainingen waren goed en ze zien er prima uit, voor wat het waard is natuurlijk. Gisteren bij de duivinnen nog wel de havik er tussen, gelukkig trainen ze goed en waren ze alert.. Anders weet je het wel met dat rotbeest.

We gaan ook nu niets extra’s doen, lekker relaxed de mand in!