5. apr, 2018

Deventer, eerste vlucht 2018

Morgen gaan we van start! We hebben er zin in.. Of we er helemaal klaar voor zijn? Nee, dat niet. Maar dat is voor de meeste liefhebbers het geval denk ik. En of de duiven er klaar voor zijn? Dat is moeilijk te zeggen, het lijkt allemaal goed! We zijn wel een beetje onzeker, dat komt met name dat onze afspraken tot 2x toe zijn afgezegd door Nanne Wolff. Vervoer en verzamelverbod in verband met vogelgriep in de regio Zwolle. Zoals het nu lijkt zal het nog 2 weken duren ook, en dat kan daarna zelfs nog weer verlengt worden. Voor ons is het vervelend maar voor de liefhebbers in de omgeving is het natuurlijk helemaal vervelend. Dan mogen wij niet klagen!

 

De duiven trainen goed, nog niet heel lang maar al wel heel hard. Het blijft een mooi gezicht als ze door de lucht racen en het plezier er vanaf spat. De africhtingen gaan ook goed. We hebben ze totaal 4 keer weg kunnen brengen, en dat lijkt genoeg. Gisteren de laatste keer, we hebben alles tegelijk gelost op 15 km. We zijn niet verder gegaan in verband met het weer. Dat ze het weduwschap spel door hebben bewijst de klok, 26 duiven in 45 seconden. Bij thuiskomst stond de teller (klok) op 31 van de 34. Bij controle bleken er 2 niet geregistreerd (kan ook haast niet anders als ze zo dringen om binnen te gaan) en 1 doffer is inderdaad niet thuis gekomen. Onze witte doffer 17-266, ongelukje? Roofvogel? Of zit hij straks als ik thuis kom op me te wachten.. Ik vrees dat we afscheid nemen.

 

De weersverwachting voor zaterdag zijn goed, zonnig weer met temperaturen rond de 20 graden. Zuid oosten wind, lastig maar wel te doen op 100 km! Ik denk dat we 4 duifjes thuis laten, gaan er dus 33 stuks mee, 18 duivinnen en 15 doffers.

Iedereen succes zaterdag, we hopen dat het voor iedereen een mooie vlucht wordt. Het belangrijkste.. genieten van de aankomsten! Onze duifjes doen echt hun best om zo snel mogelijk weer thuis te komen