2. apr, 2018

Lekker lang Paasweekend

Heerlijk! twee extra dagen weekend, Pasen is zo gek nog niet. We hebben er van genoten, niet alleen van de duiven maar ook van leuke familiedingetjes. Als je wat meer tijd hebt dan doe je vaak de dingen waar je anders niet aan toe komt, of waar je gewoon niet zoveel zin voor kan maken..

 

Een week voor de eerste vlucht komt het wel erg goed uit dat je wat extra dagen vrij bent, dat komt de toch wat magere voorbereiding wel ten goede. En dan mogen we van geluk spreken dat het weer redelijk goed was, het was van tijd tot tijd "echt duivenweer". Wel een beetje koud maar verder mogen we niet klagen. Dus de duiven konden afgericht worden, en dat hebben we gedaan! Drie dagen op rij, vrijdag, zaterdag en zondag. 10 Km, 25 Km en weer 10 Km. Waarom weer terug naar 10 Km op zondag? Omdat het vluchtje van zaterdag (25 Km) niet helemaal goed verliep. De eerste groep wel hoor, maar daarna was het traag. Er misten 's avond nog 5 strijders op de hokken, en dat is toch wel even schrikken. Gelukkig kwamen ze de dag erna redelijk vlot terug en zijn we weer copleet. Doffer 17-261 is zondag thuis gekomen met 2 flinke wonden, duidelijk een roofvogelaanval.  

 

De duiven hebben het weduwschapspel nu goed door, zondag werdt er niet meer getreuzeld en vielen de duiven gelijk op het juiste hok. in no time alles in de vakken om lekker van elkaar te genieten. Groot voordeel dat Marit bij de hokken staat als ik de duiven los laat, dan leren ze dat ook gelijk! Al met al ben ik tevreden over de trainingsvluchten. Ik hoop dat we dinsdag of woensdag nog een kort vluchtje kunnen doen, en dan zijn ze er wel klaar voor.

 

Nu is het zorg dat we het ritme er goed in krijgen, de weduwnaars en de weduwduivinnen hebben daar behoefte aan. Maar ook de jonge duiven.. die inmiddels worden verduisterd en vandaag of morgen los mogen. Maar het juiste ritme is voor de melkers ook belangrijk, ritme en balans ;-) 

Op naar vrijdag, de eerste vlucht van 2018. Later deze week laat ik nog even weten of we alles gaan inkorven of toch nog wat thuis houden. Hoe ze er op staan en of we al iets extra's gaan doen om te motiveren. We zullen zien de komende dagen.