19. mrt, 2018

Brrrr koud

En het is weer winter, tenminste.. zo voelt het. Tjee wat is het koud! Vooral in combinatie met de harde Oostenwind is het maar amper uit te houden buiten. We hebben de duiven lekker laten zitten de afgelopen dagen, even niet getraind. Ik denk dat het sowieso wel goed is om in het begin een beetje rustig aan te doen, je wil de duiven ook niet te veel belasten. En aan scheefvliegers hebben we al helemaal niets! Alle hokken zijn wel lekker in bad geweest, in de hokken is het best lekker vertoeven. Als de zon even schijnt lopen de temperaturen snel op.

 

Afgelopen vrijdag de voorjaarsvergadering gehad van onze vereniging, de start van het vliegseizoen 2018. Een goed verlopen vergadering waar veel gesproken is en waar we samen weer een aantal afspraken hebben gemaakt. Mooi om te zien dat iedereen er weer zin in heeft en dat er (gelukkig) veel leden zijn die de handen uit de mouwen willen steken. Helaas is er een combinatie gestopt met de hobby, dat is altijd jammer.. vooral omdat het 2 jonge kerels waren. Gelukkig hebben we ook weer 2 nieuwe leden mogen begroeten, welkom!

 

Belangrijk nieuws omtrent de eerste vlucht van onze afdeling! In verband met het ingestelde vervoersverbod, die waarschijnlijk 28 maart as. pas wordt opgeheven, zal de eerste vlucht niet mee tellen voor het afdelingskampioenschap. Heel goed dat de afdeling actie neemt! Ik kan het waarderen als er beslissingen genomen (durven) worden. Ik zie zelf liever dat we 2 weken later starten. Er zijn een aantal factoren die op dit moment erg ongunstig zijn, vogelgriep, de kou en natuurlijk de roofvogelproblematiek. Maar goed, zoveel mensen zoveel wensen zullen we maar zeggen.

 

Afgelopen zaterdag naar de jeugd-dag van de afdeling geweest. Super goed geregeld, en erg leuk voor de jeugd. Complimenten voor de organisatie! Alleen maar lachende jeugd. Er waren 28 jeugdleden naar Drouwen gekomen om daar samen Robin Hood spellen te spelen. Het eremetaal van seizoen 2017 is uitgereikt aan de kampioenen, en er was een (gratis!!) verloting. Een heerlijk buffet voor de jeugd en drinken zoveel ze lusten. Marit heeft een leuke dag gehad!