9. mrt, 2018

We hebben een goede band,

We hebben niet alleen een goede band met onze duiven, ook met elkaar! Plezier staat voorop, alhoewel dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Ik denk dat we allemaal weleens in de valkuilen van onze hobby stappen, ik in ieder geval wel. Er is zo veel te doen in en rond de hokken, we willen alleen het beste voor onze duiven. Kosten noch moeite worden bespaart. Uitslapen is er niet bij, ook in het weekend staan we om 6:30 uur naast ons bed. Dit doen we allemaal omdat we.. Ja, waarom eigenlijk? Er is nog zoveel meer moois. Ik heb het geluk dat Trea mij steunt in alles, dus ook als ik met mijn hobby bezig ben. Maar een beetje evenwicht in alles is goed, ook voor mij!

 

In de hokken gaat het prima! 1 Jonkie is achter gebleven, lag alleen in het nest maar groeide niet. We hebben deze maar niet geringd en verwijderd. Ik heb geen pleegjong ondergelegd, ik denk dat beide ouders nog niet toe zijn aan het ouderschap. De rest van de jongen, 52 stuks, doen het super. De spruiten liggen met volle kroppen in de schalen, geen gepiep en mooie mest. Nog een paar dagen dan gaan de duivinnen eraf met de helft van de jongen en breekt de volgende fase aan.

 

komend weekend gaan we veel doen in en om het hok. Door de kou en vorst is dat er niet van gekomen. Ook de tuin voor en achter krijgt een 'opruimbeurt', zo ben ik niet alleen maar met onze duiven bezig 🙂