27. feb, 2018

Samenwerken,

Gezin, school, werk, duivensport.. alles draait om samenwerking. Alleen als je samenwerkt kun je echt vooruitgang boeken en daar waar nodig een vuist maken. Ik vind het een super initiatief dat de petitie red de postduivensport er is, eindelijk! Het is ook goed om te zien dat er zoveel leden, uit alle afdeling, dit initiatief steunen. Ik denk dat dit de enigste juiste manier is om kromsnavelprobleem aan te pakken. Samen werken!

Dat de roofvogels een probleem vormen is ook bij ons te merken, we durven de kleppen nog steeds niet los doen. En dat terwijl er nog maar een 6 tal weken zijn tot aan de eerste vlucht. Ik zie nog nergens duiven vliegen, geen jonge en geen oude. Wat ik wel regelmatig zie vliegen is de havik, onopvallend en hoog. Op enig moment zullen de kleppen toch open moeten.. nog even wachten tot de jongen een dag of 12 zijn?! (weer een smoes om het uit te stellen)

 

We hebben de afgelopen weken een paar leuke duivenfilms gezien, bekende en minder bekende liefhebbers die vol trots en passie vertellen hoe ze de sport beoefenen. Er zijn 2 reportages die me het meest interesseerde, Willem de Bruijn en Combinatie Stickers – Donckers. Wat een gedrevenheid, en wat een klasse duiven! Er ligt nog een koerier film te wachten, Gert Jan Beute selecteert in Saoedi – Arabië. Of het allemaal klopt wat Beute zegt..? Maar het is wel leuk en interessant, we gaan het zien.

Marit heeft een weekje vakantie van school, even lekker luieren. En doen waar pubermeisjes goed in zijn, niets! Heerlijk niets doen, eerst uitslapen en daarna rusten ;-).  Jammer dat de duiven er nog niet uit gaan! Marit is een specialist in het waken bij de hokken. Ze ziet alles en kan enorm veel lawaai maken als er gevaar vanuit de lucht komt. Zo zijn er al heel wat rovers weggejaagd.