22. feb, 2018

Sfeer in en rond het duivenhok,

In het hok is het goed vertoeven op dit moment! Het is er gezellig en knus.. Ondanks de vrieskou buiten geeft de sfeer in het hok een warm gevoel. Het doet de duiven goed, ze hebben er zichtbaar geen last van. Ook de jongen die deze week geboren zijn zullen er niets van merken, vader en moeder zitten lekker stevig op het nest om de boel behaaglijk te houden. Doordat ik volle bak voer, zowel in de broed-vakken als in de gezamenlijke voerbak, gaan de duiven maar heel kort van het nest om te eten en te drinken. Volle bak voeren doe ik voor het eerst, en het bevalt me echt prima! De duiven voelen strak aan en zijn goed op gewicht, geen obesitas patiënten tot nu toe.

 

Hoezo huiswerk?! Duifke lacht bestuderen 😉 

 

En dan de sfeer buiten het hok.. Wat me opvalt is dat we steeds vaker de (sociale) media zoeken om onze frustraties te uiten. Wat me deze week vooral verbaast zijn de meldingen op FB, inclusief foto’s, van roofvogelslachtoffers. En ja, ik vind het ook een groot probleem en erger me er kapot aan. Ik vind het frustrerend om te zien en te horen dat er steeds meer slachtoffers vallen, liefhebbers die er mee (willen) stoppen en de angst om je duiven los te laten. Maar ik denk ook dat we met elkaar iets minder agressief de (sociale) media moet zoeken. Er zijn tenslotte ook een hoop mensen die niet zo veel met postduiven hebben en het wel rechtvaardig vinden dat roofvogels onze duiven op het menu hebben staan. Een oplossing heb ik helaas niet maar we moeten zorgen dat we niet met 1 – 0 achter komen te staan.

 

Nog anderhalve week en dan gaan we naar de beurs in Houten, Gezellig! We gaan zondag, net als voorgaande jaren. Ik denk dat het zaterdag wel een stuk drukker zal zijn, maar zaterdag is bij ons thuis echt een doedag, sportende kinderen, klussen in en om het huis en een beetje extra aandacht voor de duiven. Dus, zondag!