19. feb, 2018

Babyboom

De babyboom is hier begonnen, er zullen tot woensdag ongeveer 50 jongen geboren worden. Toch wel weer een mooi moment! De jaarlingen die voor het eerst vader en moeder zijn, de bakvastheid van de duiven. Maar ook de voorzichtigheid die de ouderduiven hebben als ze het nest betreden, gewoon mooi om te zien. En natuurlijk de toekomst, we hopen allemaal op een paar jonge duiven die ons, sportief gezien, heel veel plezier gaan brengen. Marit vindt de jonkies ook erg aandoenlijk en is ook wat vaker op de hokken 🙂.

De eerste ronde van de Aaldering kwekers is gespeend en worden vandaag of morgen opgehaald. Hopen dat deze jongen een mooie carriére maken in Brummen. Ze moeten zich wel bewijzen, ze worden geplaatst op hokken waar totaal 250 jongen zullen verblijven. Een hele uitdaging dus. Voor de tweede en derde ronden zal het wat makkelijker worden, die blijven in Heiligerlee!

Op de foto de kwekers van Aaldering, even lekker in bad geweest. Ze gaan iedere week maar nu met een extra reden.. Nick komt langs en dan moeten de duiven er natuurlijk wel goed op staan.

Ondanks het mooie weer zijn de duiven er nog niet uit geweest, we hebben het nog een weekje uitgesteld. De angst voor de rovers is toch nog te groot. In de omgeving zie ik ook nog geen duiven trainen, terwijl er toch aardig wat liefhebbers wonen. Iedereen zal wel een beetje het zelfde denken. Maar zoals het nu lijkt gaan ze vanaf zaterdag as. los, we hopen ze dan iedere dag even los te kunnen laten.