6. feb, 2018

10 dagen gekoppeld..

Het gaat goed, heel goed! Vandaag 10 dagen gekoppeld en op 1 koppel na alles op eieren. Daar zijn we zeer tevreden mee. Maar zoals een bekende voetballer ooit zei, ieder voordeel heb z'n nadeel (of was het nu net andersom..) ik heb wel een misrekening gemaakt voor het omleggen van de eieren van de kwekers die inmiddels aan hun 2e ronde moeten beginnen. Ik verwacht daar vanavond en morgen de eerste eitjes. Ik was er even van uitgegaan dat de jaarlingen ongeveer 12 dagen nodig zouden hebben voor hun eertse ei, dat de meeste na 8 dagen zitten gooit wel een beetje de planning in de war. Maar goed, er zijn ergere dingen.

We voeren nog steeds 1 keer per dag, alleen 's avonds. Op dit moment voeren we half vlieg half kweek van Matador. Volgende week, als de duiven een dag 10 zitten te broeden, gaan we over naar 2 keer per dag voeren en dan 100% kweekvoer van Matador. Dagelijks verversen we het gritmengels dat we zelf mengen, lekker veel verschillende soorten door elkaar en een flinke hand snoep of onkruid zaad. Duiven zijn er gek op en het breek een beetje de dagelijkse sleur, hebben ze een iets te doen zeg ik altijd.

We maken de dagen weer een beetje korter, de lichten gaan nu aan om 7:00 uur en gaan om 20:00 uur weer uit. Volgende week, na 10 dagen broeden, gaan de lichten uit zo rond 19:00 uur. Eerder lukt niet omdat we druk zijn met school en werk. Ik ben tegen 17:30 uur thuis van het werk, en een uurtje bij de duiven heb ik wel nodig. Ik heb trouwens niet het gevoel dat het voor de duiven beter of slechter is.

Eindelijk is het ook een beetje 'duivenweer', rond het vriespunt en een heerlijk zonnetje. Goed voor de duiven.. maar zeker ook voor mij 🙂