25. jan, 2018

Seizoen 2018 van start,

Kweekhok 2, dat zijn de kwekers van collega melker Nick Aaldering uit Brummen, zijn gekoppeld 22 december jl. 8 koppels samen gezet en na een halve dag waren het stelletjes. Alles is erg rustig verlopen en na 13 dagen zaten alle 8 stellen op eitjes. Van de 16 eieren zijn er uiteindelijk 14 uitgekomen, van een koppel lagen de aangepikkte eitjes op de vloer in het stro?! Wat er gebeurt is weet ik niet, maar ze zijn niet meer uitgekomen. Erg jammer maar zo gaat dat soms tijdens het kweken. De 14 jongen worden gerind (helaas) met noodringen, de ringen van onze vereniging zijn vandaag 25-1-2018 nog steeds niet geleverd.

Kleine update, de verenigingsringen zijn toch nog op tijd gekomen! we kunnen dus ringen met de juiste ringen, gelukkig maar.

 

Vrijdag 26-1-2018 worden onze eigen kwekers en vliegduiven samengezet, 9 koppels voor de kweek en 20 koppels voor het totale weduwschapspel. Als het goed is kunnen de eitjes van beide kweekhokken onder de vliegers, zo heb ik het proberen te plannen 🙂.. Het weer is prima, de duiven zijn er klaar voor. Ik verwacht geen problemen, maar dat weet je nooit met duiven.

 

Zondag 28 januari 2018.

Het gaat goed!, geen knokpartijen en alle 29 koppels zijn samen. Natuurlijk kunnen nog niet alle koppels los op het hok, maar vak voor vak komen we in de buurt. De ervaring leert dat wanneer we de schalen plaatsen, de duiven pas echt bakvast worden. Dinsdag gaan we deze in de vakken zetten. Ondanks dat het goed gaat was het wel een druk weekendje hoor, je blijft toch heen en weer lopen om de boel in de gaten te houden. Als we maar eerst een weekje verder zijn, dan zal het weer een stuk rustiger zijn op de hokken.

Onze Safierdoffer zit gekoppeld aan een duivin van het oude Lub Snoek soort, lijn Empero. We verwachten hier een hoop van! Ze hebben samen een hele afdeling voor zich alleen, we nemen geen risico 🙂. Eerst 2 keer eieren leggen en dan gaan ze ook op het kweekhok.