26. aug, 2022

Fantastisch nieuws

We beginnen met het beste nieuws in tijden.. Onze jongste zoon en zijn vriendin zijn in blijde verwachting! We worden dus Opa en oma, prachtig wat mooi.

Opa duif is helemaal in de wolken van dit prachtige nieuws.

 

Afgelopen zaterdag zijn de junioren op missie geweest naar Kalkar, in een rechte lijn 162 Km tot aan de hokken in Kloosterhold. De lossing was totaal 13310 duiven.. Veel dus, achteraf misschien wel te veel. Ik weet het niet natuurlijk maar het was een draak van een vlucht, je probeert dan een oorzaak te bedenken. Ik heb de afgelopen week veel mensen (uit alle rayons) gesproken over deze vlucht, het was op bijna alle hokken gelijk. Een verschrikkelijk traag verloop en s ’avonds nog veel duiven onderweg. Gelukkig zijn er zondag nog nagekomen, we zullen vrijdag met het in-manden zien hoeveel er minder worden ingezet.

Bij ons zijn er uiteindelijk 6 achterblijvers te betreuren, dat is te veel gezien de opleiding van de junioren. Onze uitslag was best prima, in de club 4 bij de eerste 10 en in het rayon beginnen we met de plaatsen 22 – 27 en 45 tegen 1543 duiven. Alleen het verloop was slecht, na ruim een uur was 1:3 thuis en daarna duurt het en duurt het. Maar genoeg eerst over deze vlucht, komend weekend staat Gennep op het programma.

Onze verzorging was prima, alleen het tropische weer werkte niet mee natuurlijk. We kunnen de jongen laten trainen vanaf 17:30 uur.. met temperaturen zo rond de 30 graden. Maar ik moet zeggen dat het lang niet slecht ging, ze hadden er best zin in! Natuurlijk was het na een kwartier klaar maar daarna was het nog wel opvliegen en spelen en lekker scharrelen tussen de bloemen. Er zijn weer wat nieuwe liefdesparen gevormd, dus genoeg leven in de hokken.

De oude duiven voeren inmiddels jongen van een dag of 7, lekker druk in de hokken dus. Vooral omdat de meeste doffers al weer beginnen te jagen, om gek van te worden. Onze SAFIER duiven zijn onze beste vliegduiven maar hebben als grootste nadeel dat ze doffers zo ongelofelijk vel zijn. In sommige gevallen beginnen de doffer al weer te jagen als de jongen 3 dagen oud zijn, en dan niet ‘gewoon’ jagen maar echt als idioten.

Naja, dan weten we ook dat we duiven hebben 😀

Iedereen succes zaterdag en hopelijk komen de duiven wat beter af dan afgelopen week. De L.C. heeft trouwens goed geanticipeerd door uit te wijken naar het westen, hopen dat de jongen er nu ook op tijd uit kunnen.

# Op de foto Marit haar favoriet,  de blauwe witpen 19-961. Wint dit seizoen 13x prijs op 13x inzetten,  4e as-duif rayon 3 afdeling 10 N.O.N. (alleen Vitesse en midfond)