3. feb, 2022

ze broeden

De meest vervelende maand van het jaar hebben we inmiddels gehad, die hebben we overleefd 🤪! Januari is zo’n maand dat er niets gebeurt, iedereen is blij dat de feestdagen zijn geweest en kijkt uit naar het voorjaar. En dan maar zwijgen over Corona.. Zelfs het weer is dit jaar echt beroerd, je kunt beter een windmolen in de tuin zetten en de zonnepanelen weer van het dak af halen.

We hebben het thuis druk, ieder met z’n eigen dingetjes maar wel druk. De dagen gaan snel, soms iets te snel. (dat zal de leeftijd wel zijn) We praten alweer over de vakantie, pfff zo snel gaat het dus haha.

In en om de hokken gaat het prima, ook daar gaat alles snel. We hebben de dagen wat langer gemaakt zodat we elke dag wat langer bezig kunnen zijn met de duiven. De dag begint om 6:30 uur in de hokken, dan gaan de lichten aan en starten we met poetsen. Veel duiven op de vierkante meter is veel mest.. We voeren nog niet in de ochtend maar geven wel een beetje lekkers, het zelfde lekkers wat ze ook in het vliegseizoen krijgen (kunnen ze daar alvast aan wennen). De lampen gaan ’s avonds om 21:00 uur weer uit, dan zit de dag er op en kunnen ze slapen. Vanaf komende week gaan de lampen om 20:00 uur uit, en dat blijft dan zo tot aan de eerste vlucht.

We hebben gekoppeld en de grootste drukte hebben we dus gehad. Ik moet zeggen dat het allemaal wel erg voorspoedig is gegaan.. Hier en daar een blauw oog en wellicht wat kneuzingen, echte slachtpartijen hebben we (nog) niet gehad. Dat de duiven er klaar voor waren getuige het goed op eitjes komen, tussen dag acht en twaalf zat alles op eitjes. Eén koppel heeft nog niet gelegd, maar die is gewillig gaan zitten broeden op 2 kunst eieren. Zaterdag gaan we alle eieren van de kweekparen (behalve van Oma) overleggen naar de vliegers, de kwekers kunnen dan voor de tweede keer hun best doen.

Zaterdag ook maar weer de jacuzzi’s in de rennen zetten. Je kunt aan de duiven zien dat het wel energie kost en dat de echte schoonheid/ strakpak er vanaf is. Badderen in lauw water doet ze altijd goed, knappen ze echt weer op. Komt bij dat we een week hebben overgesprongen dus het wordt ook gewoon weer tijd. Het wachten op de jonkies is dus begonnen..  

 

Vandeweek heeft Marit een telefoontje gehad van het NPO met uitleg omtrent de Lady’s league. Vanaf komend jaar mag alleen deelgenomen worden als de naam van de lady in de uitslag komt, goeie zaak als je het aan mij vraagt! Maar wij doen niet meer mee.. Het eerste jaar 2019 waren we erg enthousiast, vooral Marit natuurlijk. Ze heeft zich gelijk opgegeven en 25 ringen + roze chipringen besteld, ze was er helemaal klaar voor. En dat was het.. het kwam maar niet van de grond, helemaal niets. Dus na dat jaar maar weer gestopt en geen ringen meer besteld. Nu is het (gelukkig) weer opgepakt, door zowel de afdeling als door het NPO, en begint het te lopen. Maar voor ons hoeft het niet meer, spelen als vader en dochter combinatie vinden wij prima genoeg.

We hebben nog twee duiven van 2019 met een LL ring, en laat één van die twee nou een goeie zijn 👍 In haar eentje heeft ze in 2021 heel wat LL prijsjes gewonnen met als beste prijzen de 12e On-aangewezen en 5e duif kampioenschap midfond Nationaal!

Blijf gezond en genieten van de liefde in de hokken.

# Trea en Ivon genieten van hun paarden zoals Marit en ik van onze duiven genieten!