15. jul, 2021

Is het al zomer?

Ieder nadeel heeft zijn voordeel.. Als er duiven verdwalen of in ieder geval een paar dagen onderweg zijn, dan is er water genoeg te vinden.

Vorige week vertelde ik van de 20-315 die weer terug is gekomen op het hok zonder chip en telefoonring, doffer is 5 weken onderweg geweest. Trea had de duif verwelkomt en in het quarantaine hok gedaan, voorzien van eten en drinken uiteraard. S’ avond na het werk bekijken we samen de duif en zien we dat aan één vleugel de pennen getrokken zijn, 6 slagpennen zijn aanzienlijk korter dan ze horen te zijn. Waarschijnlijk waren de pennen net weer lang genoeg gegroeid om op de vleugels te gaan en is de duif weer thuis kunnen komen.

Jammer, jammer, jammer! Laten we er maar niet veel over zeggen. Op de foto is het verschil van beide vleugels goed te zien.

 

Onze junioren zijn de eerste keer op de wagen geweest en dat was niet echt een succes, over het sportieve kunnen we verder niets zeggen.. daar verwachten we ook niet veel van maar op dit moment zijn er nog 8 onderweg van de 49. En dat is natuurlijk te veel. Ik weet wel, bij huis is niets verloren gegaan en die ben je nu ook kwijt maar toch.

Op dit moment zijn de jonkies het spook genaamd Coli aan het verdrijven, pffff ze hebben het zwaar. Het hele jaar geen last en dan drie dagen na thuiskomst is het zover. Op dinsdagochtend bij het binnen gaan van het hok dan weet je al hoe laat het is, een zure lucht en duiven die amper bewegen. De volgende dag is de Coliuitbraak een feit, helaas!

We raken niet in paniek hoor, het kost wat extra energie en tijd om de boel weer op orde te krijgen. Maar dat gaat lukken, de vraag is alleen of we ze voor volgende week weer op de rit krijgen. We zullen zien, eerst maar weer gezond worden!

 

Onze oude duiven zijn klaar, voor dit seizoen ;-) We gaan ze na het weekend kopellen, dat hebben ze wel verdiend. We hebben toch al wel een selectie gedaan en de ploeg is teruggebracht naar 10 koppels en 3 losse duivinnen. Wat we beslist niet willen houden is al uitgeselecteerd (ook de kweekduiven..). De vliegers gaan nog een jong grootbrengen, kunnen ze even alle stress van het afgelopen seizoen loslaten.

Het verzorgen zal de komende tijd wel een stuk relaxter zijn, geen stress meer voor de baasjes. Lekker genieten van de prestaties en een beetje aanrommelen in en om de hokken. De schilder is ook al gereserveerd, alle hokken worden in september grondig aangepakt. Maar zover is het nog lang niet ;-)

Wij korven geen duiven in dit weekend, Bourges is te veel van het goede. Week in week uit lange afstanden houd een keer op. Dus even lekker niets zaterdag.

Het zal een lange zit worden, de verwachting is de wind op de snavel. Iedereen succes die wel mee heeft.

# Foto van beide vleugels van de NL20-1015315, duidelijk te zien dat van één vleugel een aantal pennen aanzienlijk korter zijn.