8. apr, 2021

Koud!

Het is nog lang geen zomer, bah wat is het hondenweer! Vier seizoenen in één week, nu alleen nog een hittegolf en we zijn compleet. April doet wat tie wil, en zo is het ook nog echt.

Misschien is het nu het goede moment om met elkaar een vuist te maken om vanaf komend seizoen toch gewoon 3 weken later te beginnen met het vliegseizoen. Niet de eerste week van april maar de laatste week. Heeft volgens mij alleen maar voordelen, kans om goed weer is groter, roofvogelprobleem is iets kleiner omdat het broedseizoen start begin april, en voor de werkende melker is er voldoende tijd om de duiven goed voor te bereiden. Het vliegseizoen kan best 3 weken later eindigen, in september is het vaak nog prima weer voor de natour-duiven.

Afgelopen zaterdag de eerste (africhting) vlucht van dit seizoen! Onze duiven waren er nog niet klaar voor dus die hebben we niet gezet. We hadden ze graag mee gedaan maar het lukt ons gewoon niet om ze begin april klaar te hebben. Mede ook door het dagelijkse roofvogelellende hier in Kloosterhold. Maar goed, het was niet anders. Het is een prima vlucht geworden, goede omstandigheden en de duiven vielen prima. Iedereen heeft ook alles rondom de duiven goed kunnen testen, ook wel belangrijk hoor.

Wij hebben de ploeg nu 3 keer zelf af kunnen richten, op zich ging dat prima. De eerste twee keren was de hele meute al thuis voordat ik de manden uit de auto had gehaald. Mooi leermoment dus, vooral het spelletje tussen de mannen en de vrouwen. De laatste training was de afstand misschien toch te groot, of toch weer een aanval. We zullen het niet weten maar de duiven kwamen alleen of per tweetal thuis, en dan bij het landen gelijk de lucht in turen. Bij het avond eten misten er toch nog 6 stuks?! Best veel he, ik heb dan ook niet zo lekker geslapen die nacht. S’ochtends om 5:30 uur uit bed..  dom natuurlijk, dan komen er echt nog geen duiven. Nadat alles was verzorgt en de eerste koffie was weggewerkt vielen er twee duiven nagenoeg tegelijk op de plank, het was ongeveer 8:30 uur. En nog voor 9:00 uur waren ze allemaal thuis. Vreemd he, hebben ze toch dicht bij elkaar gezeten en ook ergens in de buurt.

We zijn weer compleet en daar gaat het om!

De jongen van de eerste ronde zijn ook voor het eerst los geweest. Een week of drie te laat maar goed, dat kon even niet anders. Vrijdag de rennen open en binnen 10 minuten de hele bende buiten, op de vleugels en de omgeving verkennen. Bij het verduisteren misten er nog 2 stuks, dat viel dan nog wel weer mee. De dagen erna zijn de jongen er ook weer uit geweest en op zondag was de ploeg weer compleet, waar de achtergebleven jongen vandaan zijn gekomen weet ik niet.. maar ze zijn weer terug.

Komend weekend ook de tweede ronde er uit, hopen dat die het net zo goed doen. Dit houden we ongeveer twee weken vol en dan gaan de tussendeuren open en gaan de jongen samen. Scheelt een hoop werk en tijd, voor de duiven ook beter denk ik.

Voor zaterdag zijn de vluchten afgelast, en terecht natuurlijk. Hopen dat het geen voorteken is voor de rest van het seizoen.

# STAY SAFE, onze prikkies zijn onderweg!

# De tweede ronde is bijzonder mooi opgekomen, de kleuters doen het prima.