12. sep, 2019

Van maandag tot zondag

Zo, wat een mooi weekje!

Afgelopen maandag waren we uitgenodigd voor de presentaties van verschillende werkgroepen ‘Samen’. Ik moet zeggen dat het er goed uitzag, hier en daar uiteraard wat discussie maar in grote lijnen een mooie stap vooruit. Er is goed samengewerkt en een hoop info verzameld.. Onze voorzitter sloot af met de woorden “de presentaties hebben de feiten en fictie van elkaar gescheiden”.

Dinsdag was de dag die ieder jaar weer terug komt.. en dat al 48 jaar! Ik ben niet zo van de verjaardag maar toch is het wel leuk dat mensen de moeite nemen om te feliciteren. Het mooiste is natuurlijk thuis, daar geniet ik het meeste van!

Gisteren (woensdag) een gezellige avond duivenpraat in Wedde, wat is er mooier dan met duivenvrienden over je hobby kletsen. Het gaat niet alleen over duiven hoor, we zijn tenslotte ook mannen onder elkaar ;-)!

Donderdagavond lekker alleen met Trea (de meiden sporten op donderdag), we hebben het wel druk met z’n beide.. Voorbereidingen voor vrijdag, en dat is onder andere 150 ballonnen opblazen. Pff pff pff haha!

En dan één van de mooiste dagen voor Marit, vrijdag is haar Sweet Sixteen! Als je jong bent en je mag je 16e verjaardag vieren.. Wow dat is heel speciaal. Als je Marit vraagt wat het mooiste is aan haar verjaardag (of 16 jaar worden), dat is het antwoord haar verjaardagsfeestje met vrienden en uiteraard de vrije toegang in het centrum (de kroegen zeg maar gerust J)

Dan is zaterdag de laatste vlucht van het seizoen! Ook best een mooie dag, wees eerlijk. En zaterdag hebben we feest in het dorp, de jaarlijkse Run van 100 km en estafette wordt gelopen. Rondom dit sportieve gebeuren is er heel veel vertier voor de iets minder sportieve mensen (zoals ik..) Onze jongste zoon loopt mee in de estafette, prachtig toch. S ’avonds gaan we de week afsluiten in onze dorpskroeg, gezellig met vrienden een biertje doen en vooral plezier maken.

Zondag een volledige rustdag.. (zal ook nodig zijn denk ik)

En dan begint de nieuwe week (maandag) met de reis naar Arnhem voor de presentatie van de Sectie dagfond.

 

In en om de hokken gaat het prima! De junioren zijn klaar voor hun laatste missie, ze doen het goed. Ik hoop op een mooie afsluiter en dat alle duiven veilig terug komen zaterdag.

De jonge duiven bij de vliegploeg komen prachtig op, hebben natuurlijk ook niets te kort in deze periode. De vliegers doen af en toe nog een rondje buiten en gaan 2 keer per week in bad, af ze allemaal gaan zien we niet hoor.. ze badderen in de rennen. We hebben nog 4 jongen beschikbaar, als je interesse hebt dan bel of mail gerust.

We hebben de selectie van het totaal nog niet rond, we weten nog steeds niet of we de vliegploeg moeten uitbreiden, gelukkig hebben we nog even.

Voor zaterdag succes, geniet van de duiven! Na deze duurt het even voordat we weer buiten staan te wachten..

 

# op de foto.. Bij een gezellige avond met duivenvrienden hoort een lekker biertje, Rene         bedankt!