15. apr, 2019

Emotie

Wat kun je blij zijn dat de week voorbij is.. Twee zeer vervelende incidenten op het werk en het trieste bericht dat een duivenvriend verder moet zonder zijn grote liefde.

Een week vol emotie en met beide benen op de grond. Gelukkig heb ik Trea, dat besef je op momenten dat je elkaar nodig hebt.

 

In onze hobby vinden we veel afleiding, er is altijd genoeg te doen in en rond de hokken. Als we met de duiven bezig zijn kun je even alles vergeten en genieten. Ik moet zeggen dat zo’n week voor de eerste vlucht de stress toch wel de boventoon voert. Ook al is de voorbereiding goed geweest en zien de duiven er prima uit, het blijft altijd afwachten (nagels bijten kun je ook wel zeggen).

De discussie die je hoort en leest omtrent het koude weer maakt het er ook niet beter op. Ik ben zelf van mening dat wanneer je duiven goed getraind en gezond zijn, temperatuur geen grote rol speelt, zowel koud als warm. Je moet ze goed aan de start brengen en goed opvangen. Hier zaterdag een duivin verspeeld, ik kan jullie zeggen dat ik daar enorm van baal, omdat het mijn eigen schuld is! Toen ik haar in de mand stak wist ik dat ze niet goed genoeg was. Dom, dom, dom!

 

We besteden veel aandacht aan onze vliegduiven, dat moet natuurlijk ook! Wie er wat uit wil halen moet er eerst wat in stoppen, klinkt heel simpel toch? We rijden veel met de duiven, proberen om ze het spelletje bij te brengen. Maar ook om de duiven goed gekoppeld te houden.. Ik ben van mening dat veel liefhebbers daar te weinig aandacht voor hebben, dat is een valkuil hoor. Op dit moment moet de aandacht een beetje verdeeld worden, de jonge garde vraagt ook ontzettend veel aandacht. We krijgen ze maar niet op regel, hopen dat we de boel snel onder controle hebben. Iedereen weet wat er gebeurt als je met de jongen loopt te klooien.

 

Op één duivin na alles terug zaterdag, mooi op tijd ook. Blij dat het een beetje vlot ging.. de winterse buien van zaterdag hebben ze vanuit hun broedvak kunnen zien. De voorspellingen van deze week zijn toch wel iets anders, qua temperatuur dan, de wind zal nog steeds uit de Oosthoek waaien. Voor de onervaren duiven blijft het een moeilijke opgaaf. Over onervaren duiven gesproken, we waren best een beetje bang voor onze jaarlingen. Die hebben alleen de natour gehad en de vraag is altijd of dat voldoende is. De prestaties waren toen super, maar zoals de bankdirecteur het zegt.. Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst. Gelukkig en blij verrast dat onze jaarlingen het toch bijzonder goed hebben gedaan afgelopen zaterdag, hopen dat ze het vol kunnen houden. We hebben er vertrouwen in ;-)

We gaan deze week weer ons best doen om ze goed aan de start te krijgen zaterdag. Hopen op een mooie vlucht en een paar leuke prijzen, en als het toch niet helemaal naar verwachting gaat.. Dan gaan we lekker samen genieten van het paasweekend. Zoals vorige week weer eens heel duidelijk is geworden, het is allemaal niet vanzelfsprekend!

@ morgen de eerste uitslag van 2019 onder tabblad Uitslagen.

# op de foto de duivinnen in de zon na hun zondagse bad.