21. okt, 2018

Winterkampioen..

Kampioen wordt je in de winter.. Een uitspraak die je vaak hoort, een uitspraak die ik zelf ook wel eens gebruikt heb. En het klopt ook, maar niet alleen in de winter natuurlijk. Ik denk dat de kampioenen van de zomer hun duiven in de winter ook prima verzorgen. En liefhebbers die er zomers niet zo veel aan doen, doen dit in de winter natuurlijk ook niet. En dan is één plus één twee! 

Het is echt niet zo dat je in de winter van alles moet doen en de trukendoos moet openen, nee hoor. Rust en regelmaat dat is erg belangrijk en natuurlijk goed voer! Wij zijn zelf niet zo van de ruimengeling, volgens ons hebben de duiven juist in de winterperiode goed en gevarieerd voer nodig. Wij mengen 2 zakken vliegvoer op 1 zak rust, dan krijge je een mooie en vooral gevarieerde mengeling. We voeren maar één keer per dag, volle bak. Verder dagelijks een beetje verse grit en allerhandmengensel, schoonwater en de nodige aandacht. In het weekend lekker in een lauw bad en dat is het dan wel, makkelijk voor ons en goed voor de duiven.

Het mooie van deze verzorging is dat je wel dagelijks geniet van je duiven maar dat er ook nog heel veel tijd over blijft voor andere, leuke dingen.

 

Geniet van uw duiven en van alle andere leuke dingen die er te doen zijn in deze periode!