19. jul, 2018

Geen vlucht..

Het is wel even wennen hoor, geen “wedstrijd druk” deze week. Het verzorgen is al iets makkelijker gegaan, vooral qua tijden. Dat doen we tot na de vakantie en dan gaan we weer, nog een paar weekjes fanatiek.

 

Het is vijftien weken geleden dat we een zaterdag hadden zonder duivenvlucht, pfff dat klinkt best wel lang. Vind het erg jammer hoor, had toch graag de jonge duiven mee gedaan de eerste vluchten. Maar goed, soms moet je met je verstand spelen.. Het is zo als het is.

Er is genoeg te doen in en rond de hokken, dus vervelen doe we ons niet. Vrijdagavond de eerste selectie ronde, dan hebben we dat maar gehad. Ook gelijk de jongen in de mand voor een nachtje. Kunnen we zaterdag gelijk beginnen met het hok grondig schoonmaken, we willen het hele hok boenen en spik en span maken. De jongen krijgen nog even een druppel tegen ongewenste mee lopers en mogen dan de hokken weer in. Hun bad zal klaar staan, als het hok toch nat is ;-).

 

We hebben ook nog een leuk nieuwtje.. Voor de jonge duiven hebben we een nieuw hok gekocht! De ren maakt plaats voor een mooi ‘Demster’ hok, 7 meter lang en verdeeld in 3 afdelingen met halletje. Twee voorhangrennen en nog een grote ren van 2x2 meter, al met al een mooi onderkomen voor de lichting van 2019!

Dit jaar toch last gehad van overbevolking, daar wordt het klimaat niet gezonder van hoor. Ook het niet kunnen scheiden van de geslachten is een nadeel en of een latere ronde apart kunnen zetten. Dat kan volgend jaar dus allemaal wel, we hebben er zin. Gelijk na de laatste natour-vlucht wordt het hok geplaatst.

 

Afgelopen dinsdagavond een heerlijk biertje gedronken met drie topliefhebbers, jong en zeer gedreven, en dat zie je ook in de uitslagen! Het is altijd mooi om over duiven te praten, want daar raken we nooit over uitgepraat.. Als je er ook nog iets van opsteekt is dat helemaal super natuurlijk. We gaan ons voordeel er mee doen ;-). Sowieso de hele week veel contact gehad met duivenliefhebbers, telefoontjes, bezoekjes en over de mail. Vind het erg gezellig allemaal, zoals ik al zei.. je raakt niet uitgepraat. Wel jammer dat twee gesprekken over het stoppen van de duivensport gingen, het hoort er bij maar leuk is het niet.

 

Het was niet alleen maar duivensport deze week, de jongste verlaat de lagere school.. De laatste! Nu gaat het echt allemaal heel snel, we worden ouder. (Ook een beetje verstandiger 🤪 ) Een drukke week voor Trea, afscheid barbecue, feest van school en als klapper nog een slaapfeestje met 14 meiden.. bij ons thuis! Zal wel een gezellige gekte worden, vermoeiend maar vast en zeker erg leuk.

 

Voor zaterdag, geniet van de duifjes! Hopen dat alles weer gezond en wel thuis mag komen. De jonkies van 100+ km en de ouden van 800+ km.