14. mrt, 2018

Lekker druk,

Genoeg te beleven op duivengebied! In en om het hok is het lekker druk, maar ook daarbuiten. Deze week 2 vergaderingen gepland, één keer in klein comité met het bestuur van onze club en as. Vrijdag de voorjaarsvergadering. Ik ben voorzitter van onze vereniging, dus dat wordt goed voorbereiden de komende dagen. Binnen de club zullen we komende week ook gaan beginnen met het computergebeuren, updates, opschonen, chippen van de duiven.. Ent en hoklijsten. Lekker druk dus!

 

In en om het hok gaat het voorspoedig, druk maar leuk ;-) De duivinnen zijn met 1 jong verhuist naar het duivinnenhok. Dit geeft een hoop rust bij de doffers.. maar och wat zijn de dames druk?! Van het hok in de ren en weer terug, dan weer in de spoetnik en weer terug.. Pfff niet mijn ding. De ervaring leert dat het 4 dagen zo door gaat, dan beseffen ze dat het weduwschapspel is begonnen. Gisteren zijn de vliegers geënt, gedruppeld en voorzien van een nieuwe herkenningsring. Mooi moment om alle duiven even goed te bekijken en te beoordelen. Het is me niet tegen gevallen, ik ben tevreden. Met het uitvliegen gaat het goed, ze zijn nu 5 keer los geweest. Helaas heeft de havik toch een doffer te pakken gekregen, de 15-997 is recht boven het hok gepakt. Balen, vloeken en tieren, tjonge wat ben je dan teleurgesteld. Maar goed, we gaan gewoon door en hopen dat het bij deze éne blijft. Ik heb wel melding gemaakt bij de NPO, dat lijkt zinloos maar is volgens mij toch wel erg belangrijk.

 

De doffers gaan elke dag even los, een uurtje op ze goed in het ritme te krijgen. De duivinnen vanaf zaterdag ook, die moeten eerst een beetje aan de situatie wennen. Ik hoop ze de week erna een klein stukje te kunnen lappen.. We zullen zien.

 

Zaterdag een leuk uitstapje met Marit, ze gaat naar de jeugd-dag van onze afdeling. Goed geregeld Afdeling 10, ze verheugd zich er enorm op. Ook dat is duivensport!