15. feb, 2018

Rariteiten,

Soms gebeuren er vreemde dingen in het duivenhok, soms leuk maar soms ook erg vervelend. Zo hebben wij een prachtige jonge doffer van Youri Meijerhof, de 17-4711976. Een sterke blauwe doffer die zijn vlieg-carrière begon met een 34e tegen 3840 duiven. Elke dag als ik thuis kom van het werk zit deze doffer op het nest van de buren!? Geen ruzie of trammelant met de buren, gewoon op het nestje terwijl de buren toekijken. Als ik de doffer wegneem en terug zet in z’n eigen vak, begroet hij het meisje om vervolgens weer naar de buren te gaan.. Dat is toch vreemd!

Gister even kort contact gehad met Youri, hij heeft het zelfde wel eens gehad en adviseerde om het vak iets anders te maken. Hopen dat de doffer dan beter begrijpt dat het de vak van de buren is. Vanmorgen gelijk maar gedaan en het ging goed, ben nu wel heel benieuwd hoe het vanmiddag is.

Deze winter ook voor het eerst op eigen hok een doffer gehad die zich nogal sterk aangetrokken voelt tot andere doffers. Het was zelfs zo erg dat hij zich ging gedragen als duivin, alle andere doffers reageren daar sterk op. Afijn, Gordon is nu gepaard aan een duivin en zit inmiddels te broeden op 2 bevruchte eieren. Hij weet dus wel hoe het moet. Afwachten of hij het weduwschap spel ook gaat begrijpen. We zullen zien, Gordon is de 17-1596269.